Uporabi scroll

Blog


ekipa da te skipa - krim.jpeg (4)

I want to go z Avant2Go! TEDxLjubljana gre v hribe

 30.06.20 
 Julija Umek, TEDxLjubljana

Brez avtomobilov si danes težko predstavljamo naš vsak dan. To 135 let »staro« prevozno sredstvo uporabljamo za najkrajše in velikokrat tudi nesmiselne relacije, ker pač preprosto »lahko«. Z globalnim tehnološkim in družbenim napredkom na področju prometa, ki nam je močno olajšal življenje, je posledično prišlo tudi do problematike...

Screenshot_2020-04-10 Untitled design(3).jpg (1)

Koronavirus me dela ekstremno anksioznega. Kaj naj naredim?

 10.04.20 
 Julija Umek, TEDxLjubljana

»Virus COVID-19 v meni vzbuja strah in negotovost. Ali ga bom dobil? Naj se izogibam videvanju starejših sorodnikov? Kje najdem toaletni papir? Skrbi me, kaj se bo zgodilo z mano, mojimi najdražjimi, sodelavci, sosedi in vsemi drugimi. Kako naj se spopadem s strahom?«

Untitled design.png

Samosočutje - moderna super moč!

 12.03.20 
 Julija Umek, TEDxLjubljana

Ljudje z višjo ravnjo sočutja so bolj motivirani, manj leni in skozi čas uspešnejši kažejo raziskave. Vendar tokrat ne bo govora o sočutju do drugih, ampak do samega sebe. Psihologinja Susan David pojasnjuje, kako kultivirati in negovati to »super-lastnost«.

24005059967_f2bf8902d1_h.png

Kako TEDx govornik vzpostavi intimnost s publiko?

 25.02.20 
 Grega Čufer, TEDxLjubljana

En največjih izzivov je ohraniti sebe in svojo pristno energijo, ko stopiš na oder, ker ni hujšega kot to, da govor izpade umeten, narejen, igran ali naučen na pamet. Torej četudi stojiš na odru pred veliko množico, misli nastavi tako, kot da bi govoril eni sami osebi. Kaj s tem narediš?

Screenshot_2019-09-25 spletna stran grafike(2).png

Nimam več statusa študenta!

 25.09.19 
 Filip Uranc, TEDxLjubljana

Če se odločiš za študij, se moraš zavedati, da na poti šolanja ni polno neskončnih možnosti, novih ljudi, novih idej in življenje brez skrbi. Zavedati se moraš, da to obdobje ne traja za vedno. Na realni svet, ki te čaka po študiju se je potrebno pripraviti predhodno. Kako? Tukaj je 7 stvari, ki bi jih moral vsak študent storiti, preden zapusti študij.

Screenshot_2019-09-09 spletna stran grafike.png

Si tudi ti zbiratelj oz. »hoarder«?

 09.09.19 
 Monika Graj, TEDxLjubljana

Kar nekaj nas je... kar priznajte. Nabiramo stvari, ker mislimo, da nas bodo osrečile. Do neke mere je najbrž to res, vendar je stvar precej kratkotrajna. Kar vas bo zagotovo sprostilo in naredilo srečno je, da pospravite in se znebite vseh stvari, ki jih ne uporabljate, pravi Matt Paxton, strokovnjak za čiščenje. Kaj torej storiti? Ta objava je del TED-ove serije "Kako biti boljši človek", od katerih vsaka vsebuje koristne nasvete iz skupnosti TED.

Screenshot_2019-05-08 ALI OBSTAJA RECEPT ZA USPEH(1).png

Ali obstaja recept za uspeh?

 04.09.19 
 Filip Uranc, TEDxLjubljana

Ljudje imamo različne strahove, nekateri se bojijo višine, nekateri javnega nastopanja, vse nas pa povezuje strah, o katerem ne govorimo pogosto.

Screenshot_2019-09-04 ONESNAŽEVANJE OKOLJA.png

Smeh brez razloga

 25.02.20 
 Filip Uranc, TEDxLjubljana

»Smeh je pol zdravja« Dejstvo, s katerim se tekom življenja večkrat srečamo. Smeh je mnogo več kot le polovica našega zdravja! Besed smeh je postala vsakdanja in zaradi tega o tem ne razmišljamo prav pogosto. Ampak ali sploh vemo, kaj smeh je?